Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці безкоштовно навчатимуть робітничим професіям учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб

19 січня 2024 року, 14:58

У столиці безкоштовно навчатимуть робітничим професіям учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб та незайняте населення на базі закладів професійної освіти. Це спільний проєкт Департаменту освіти та науки Києва з німецькою благодійною організацією Sequa. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми вже другий рік поспіль разом із нашими німецькими партнерами проводимо таке безкоштовне навчання, розуміючи на скільки всім регіонам України потрібні кваліфіковані кадри для відновлення та обслуговування інфраструктурних об’єктів. Для ефективного навчання в закладах столиці є все необхідне – і технічна база, і фаховий персонал. Зараз долучено до програми 5 закладів професійної освіти. Також за допомогою освітнього ваучера можна пройти навчання в 15 закладах із 41 професії», – наголосив Валентин Мондриївський.

Курси в партнерстві із Sequa розраховані на 3-4 місяці, а навчатись є можливість за такими освітніми програмами, як «Водій автотранспортних засобів категорія С», «Слюсар-електрик з ремонту електроустаткування», «Зварник», «Електрик/Електромонтажник», «Кравець», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

Після закінчення видається сертифікат державного зразка, що реєструється в базі ЄДЕБО.

Отримати інформацію щодо реєстрації на навчання можна за телефонами:

  • 099-670-03-25 – комунальний заклад професійної освіти «Київський професійний коледж автотранспортних технологій». Навчання здійснюється за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».
  • 096-288-49-94 – комунальний заклад професійної освіти «Київський професійний коледж будівництва і комунального господарства». Навчання здійснюється за професією «Зварник».
  • 044-430-93-76; 095-660-31-57 – комунальний заклад професійної освіти «Київський професійний енергетичний коледж». Навчання здійснюється за навчальною програмою «Електрик/Електромонтажник».
  • 066-683-75-65 – комунальний заклад професійної освіти «Київський професійний коледж технологій та дизайну одягу» на базі навчально-практичного центру «Smart фабрика». Навчання здійснюється за професію «Кравець».
  • 050-775-16-66 – комунальний заклад професійної освіти «Київський професійний коледж автотранспортних технологій». Навчання здійснюється за професією «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]