Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці на стадії підготовки та реалізації є сім спільних проєктів із Міжнародними фінансовими організаціями – Микола Поворозник

04 грудня 2019 року, 16:50

У столиці на стадії підготовки та реалізації сім спільних проєктів із Міжнародними фінансовими організаціями на 440 млн євро. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час конференції з теми «Фінансування у місцевій валюті і валютний ризик-менеджмент на місцевому рівні», що відбулася у столичному офісі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

«Наразі маємо на реалізації з 2007 року проект із Європейським банком реконструкції та розвитку на 100 млн євро із закупівлі автобусів, тролейбусів та вагонів метро. На стадії підготовки та реалізації – проєкт із Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) із придбання трамваїв, автобусів і вагонів фунікулеру та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення. Це також спільний проєкт із ЄІБ та ЄБРР із підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Окрім того, за кошти ЄБРР плануємо реалізувати кілька проектів: закупівля трамваїв та створення транспортного хабу на Контрактовій площі та придбання вагонів метро. У рамках цього ж проєкту запланований капітальний ремонт мосту Метро та модернізація системи централізованого теплопостачання столиці», – розповів Микола Поворозник.

Він окремо розповів про виклики, з якими доводиться стикатися під час реалізації проєктів.

«Найперше, про що хочу сказати, – про терміни підготовки та реалізації проєктів. Часто це займає близько двох років. І якщо на рівні держави це нормальні терміни, то для міста це задовго. Хотілося б, щоб результати були в коротші терміни. Не менш важливим фактором, який суттєво впливає на результати і підготовки, і реалізації проєктів, є відсутність досвіду реалізації проектів із МФО. Не секрет, що від рівня компетенції та уміння працювати учасників команди залежить і результат. І останній, але не менш важливий фактор, – це валютні ризики. Можливість кредитування проєктів у національній валюті суттєво знизила б їх», – підкреслив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]