Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці перевірили понад 80%, тобто 3,8 тисячі укриттів та сховищ: 683 об'єкти потребують облаштування 

08 червня 2023 року, 10:24

У Києві не припиняються позапланові перевірки укриттів та сховищ. Станом на ранок 8 червня міські та районні служби спільно з представниками поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували понад 3,8 тисячі укриттів та сховищ із наявних 4,6 тисячі. За оперативними даними, придатними є майже 2,6 тисячі укриттів та сховищ, ще 683 – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 554 – не відповідають нормативним вимогам до приміщень, де можуть бути укриття. За кожною адресою формується висновок щодо його стану та придатності незалежно від форми власності та балансоутримувача. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що під час інспекцій фіксували оперативність відкриття і доступ до укриттів. Так, вільний доступ забезпечений до 1866 об’єктів, протягом 5 хвилин доступ забезпечується до 718 об’єктів, закритими виявили 96 приміщень.

Нагадуємо, протягом 2022-23 років у Києві провели понад 9 тисяч інспекційних виїздів, за результатами яких районним адміністраціям надавали доручення оперативного усунення недоліків.

Насамперед, ішлося про адреси, на які надходили зауваження від містян. Загалом за цей період місто виділило районам як відповідальним розпорядникам коштів понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи у спорудах цивільного захисту.

Зазначимо, якщо навіть приміщення перебуває в оренді чи приватній власності, статус укриття чи сховища з нього не знятий. І доступ до нього під час повітряної тривоги має бути безперешкодним.

Зараз усі райони оновлюють інформаційні таблиці на входах до укриттів, наносять на мапу нові укриття та напрямки руху до них.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]