Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Сьогодні Київрада має ухвалити комплексний проект рішень, який стосується укриттів у столиці

08 червня 2023 року, 11:15

Сьогодні Київрада має ухвалити комплексний проект рішень, який стосується укриттів. Зокрема, попередити власників приватних приміщень, що в разі неналежного їх утримання чи недопуску людей під час повітряної тривоги, ці приміщення у них можуть бути вилучені. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку позачергової сесії Київради.

«Сьогодні ми заслухаємо інформацію про перевірки укриттів, які тривають зараз. Трагедія 1 червня оголила проблему доступу до багатьох укриттів та їх технічного стану. Працює комісія. Тому за результатами перевірки на цей час виступлять члени комісії – заступник голови КМДА Петро Пантєлєєв та очільник ДСНС столиці Сергій Кривошликов. А також перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Я хочу нагадати, що протягом 2022-23 років у Києві провели понад 9 тисяч перевірок укриттів, за результатами яких районним адміністраціям надавали доручення щодо оперативного усунення недоліків. Насамперед, йшлося про адреси, на які надходили скарги від киян. Крім того, на засіданнях комісії з надзвичайних ситуацій, на робочих нарадах, главам районів систематично надавалися доручення про належний контроль за станом укриттів. Як комунальної, так і державної та приватної форм власності», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що голови РДА звітували про виконання цих доручень, і надавали заявки на фінансування ремонтних робіт. Саме на це Київрада виділяла кошти.

Мер Києва нагадав, що загалом за цей період місто виділило районам, як відповідальним розпорядникам коштів, понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи в спорудах цивільного захисту.

«Тепер же голови районів розказують, що в них, нібито, мало повноважень та недостатньо коштів. Із тих, що ми з вами виділили, підкреслю, цього року РДА освоїли на ремонт укриттів трохи більше 10 відсотків коштів! А виділили цього року понад 900 мільйонів (минулого – понад 300 мільйонів). То кому не вистачає грошей?!» – наголосив Віталій Кличко.

Саме тому, зазначив мер столиці, він звернувся 1 червня до Президента та уряду щодо відсторонення на період розслідування голови Деснянського району. Бо призначає глав РДА Президент, за поданням уряду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]