Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Понад 12 тисяч учнів освітніх закладів Києва взяли участь у міських національно-патріотичних заходах у 2023 році

26 вересня 2023 року, 14:45

Патріотичне виховання молоді у столиці є одним із пріоритетних напрямків. Із початку 2023 року вже понад 12 тисяч учнів освітніх закладів Києва взяли участь у міських національно-патріотичних заходах. Про це зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

«Національно-патріотичне виховання наших дітей на кращих зразках історії рідного народу, його досвіду та традицій – це складова національної безпеки України. Саме тому у 2015 році місто реорганізувало Міжнародний центр туризму в Київський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання, спрямувавши роботу Центру на патріотичне виховання молоді та розширивши вікову категорію вихованців до 21 року», – зауважив Валентин Мондриївський.

Він додав, що пишається гуртківцями закладу, які влітку переможно виступили у складі збірної команди м. Києва та посіли перше загальнокомандне місце на Чемпіонаті України з хортингу, ставши частиною складу збірної команди України, яка представить нашу державу на Чемпіонаті світу.

«Сьогодні в центрі займається майже 1 300 учнів, яких виховує 76 педагогів. Більшість із них має бойовий досвід у російсько-українській війні і на практиці знають, як захищати рідну землю. Заклад акумулює кращий досвід, успішні методики та інноваційні напрями наскрізної системи національно-патріотичного виховання. Щороку на базі центру проводиться конкурс із вогневої підготовки, другий (міський) етап Гри «Сокіл» («Джура»), комплексні військово-спортивні змагання «Ми діти твої, Україно!» та низка інших загальноміських національно-патріотичних заходів. Одними із найголовніших завдань Центру є підготовка та виховання самовідданих, свідомих захисників своєї Батьківщини, спроможних виступати на захисті територіальної цілісності та незалежності України, надання вихованцям військових і військово-технічних знань, спонукання до фізичного самовдосконалення, вивчення бойових традицій і героїчних подій українського народу», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]