Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці представлено фотопроєкт «Янголи спорту» – реквієм за загиблими українськими спортсменами

20 жовтня 2022 року, 16:48

У артцентр «Я Галерея» представлено фотопроєкт «Янголи спорту» – реквієм за загиблими українськими спортсменами.

Як зазначила директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан, із початку повномасштабної війни спортсмени взяли зброю в руки та стали на захист рідної країни.

«Більшість із них і досі перебуває на фронті, але, на жаль, є ті, хто вже ніколи не повернеться до спортивної зали, тренувань та змагань. Кожен із них здобув такі важливі перемоги на спортивній арені, з гордістю підіймаючи синьо-жовтий стяг на п’єдесталах. Неможливо навіть уявити, скільки всього вони б ще встигли зробити. Фотопроєкт «Янголи спорту» зібрав 90 історій спортсменів зі всієї країни, які в боротьбі за нашу з вами свободу віддали найцінніше – своє життя. Ми повинні пам’ятати кожного, завдяки кому ми маємо можливість жити в нашій вільній країні. Вічна слава та низький уклін нашим Героям! Щирі співчуття родинам загиблих», – сказала Юлія Хан.

Фотовиставку «Янголи спорту» відвідав український гімнаст, олімпійський чемпіон Олег Верняєв. За його словами, понад три тисячі спортсменів протистоять російській навалі на передовій, ще вдвічі більше – волонтерять.

«За 239 днів російсько-української війни через ворожі обстріли та терористичні дії рф загинули понад 150 спортсменів і тренерів. Україна втратила майстрів спорту, аматорів, ветеранів спорту та тих, хто лише починав свій шлях – дітей. В умовах війни кожна історія трагічної смерті українських спортсменів заслуговує на те, щоб її почув увесь світ», – додав Олег Верняєв.

Експозиція триватиме до 23 жовтня включно в артцентрі «Я Галерея» за адресою: вул. Хорива, 49-Б. Після цього виставка їздитиме різними містами України і далі країнами Європи.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]