Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відновили повноцінну роботу 7 комунальних кінотеатрів. Крім кінопоказів організовують низку актуальних соціальних заходів

27 червня 2022 року, 15:57

У столиці відновили повноцінну роботу 7 комунальних кінотеатрів: «Лейпциг», «Флоренція», «Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка», дитячі кінотеатри «Старт», «Факел», «Промінь» та кінотеатр українського фільму «Ліра».

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського, з перших днів війни заклади культури призупинили свою діяльність, проте з 21 травня комунальні кінотеатри поступово відновлювали роботу, і вже з 2 червня почали повноцінне функціонування.

За цей час у 7 комунальних закладах вже показали 30 українських та закордонних стрічок, загалом вже відбулось 1 405 сеансів, які відвідали 9,5 тисячі глядачів. Цей показник на 85% менший, ніж за аналогічний період минулого року.

«Крім кінопоказів у час повномасштабної російсько-української війни в кінотеатрі українського фільму «Ліра» було розпочато та проведено низку актуальних заходів, а саме: прем’єрний показ фільму режисера Дмитра Томашпольського та продюсерки Олени Дем'яненко «Простір», а також спільна українсько-литовська акція пам’яті литовського кінорежисера, документаліста Мантаса Кведаравічюса за участю закордонних, дипломатичних та культурних інституцій. Крім цього, спільно з Національним Художнім музеєм України було організовано акцію з нагоди Дня Києва – показ документального фільму режисера Андрія Загданського «Національний музей» та дискусію щодо збереження національної спадщини під час війни. Також разом з ГО «Мистецька вежа» та ГО «Я – Маріуполь» реалізовано щотижневий волонтерський проєкт «Кінозатишок» для родин переселенців у Києві. Водночас у приміщенні комунального закладу регулярно проводять зустрічі з українськими кінематографістами та дискусії щодо висвітлення сучасних подій на кіноекрані», – зазначив Валентин Мондриївський.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації додав, що активна комунікація та реалізація культурних програм відбувається й в інших кінотеатрах комунальної мережі. Міждисциплінарні проєкти для родин щотижнево проходять на базі кінотеатрів «Лейпциг», «Флоренція», «Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка», «Факел», «Старт» і «Промінь».

На базі київських комунальних кінотеатрів окрім українських стрічок демонструють очікувані світові релізи, зокрема у прокаті вже було представлено «Світ Юрського періоду 3: Домініон», «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля», «Морбіус», «Топ Ган: Маверік», мультфільми «Я – панда» і «Поганці».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]