Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці вшанують мужність та героїзм захисників України

03 жовтня 2019 року, 10:33

До Дня захисника України, який відзначають щорічно 14 жовтня, у столиці триватимуть тематичні виставки, святкові концерти, патріотичні заходи, молебні за мир. На виконання Указу Президента України № 806/2014 «Про День захисника України» затверджено відповідний план заходів.

Зокрема, 1 жовтня відкрилася фотовиставка «Українські воїни в зоні АТО/ООС» у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого, яка триватиме до 30 жовтня.

З 7 до 13 жовтня триватиме патріотична програма «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ!» у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва.

Також у Музеї історії міста Києва запланована виставка до Дня захисника України з 10 до 27 жовтня.

Із 10 до 30 жовтня відбудеться виставка «Козацька слава невмируща» (з фондів музею) у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

11 жовтня привітають ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни у Пущі-Водиці.

14 жовтня запланований загальноміський святковий захід до Дня захисника України біля будівлі Київської міської державної адміністрації (вул. Хрещатик, 36).

Також 14 жовтня з 13:00 до 17:00 триватиме культурно-мистецький проект «Мужні та незламні» у культурно-мистецькому комплексі «Співоче поле» у Печерському ландшафтному парку (вхід безоплатний ).

У Палаці спорту відбудеться урочистий вечір, присвячений Дню захисника України «Вони присягнули на мир і волю!», який триватиме 14 жовтня з 18:00 до 21:00.

У Публічній бібліотеці імені Лесі Українки відбудуться дві виставки: 7 жовтня – книжкова виставка та огляд літератури «Щит українського народу», 10 жовтня – виставка літератури «Оборонці рідної землі».

Також організують виставки у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молоді гвардія», які триватимуть з 10 до 24 жовтня.

1 жовтня у читальній залі Державного архіву м. Києва до Дня захисника України відкрилася виставка архівних документів, яка триватиме до 14 жовтня.

У закладах освіти протягом вересня-жовтня тривають тематичні уроки, виховні години, лекції, проєкти, конкурси, квести, мистецькі та просвітницькі заходи, конференції, засідання за круглим столом, зустрічі учнівської молоді з ветеранами війни, учасниками АТО/ООС, екскурсії до музеїв, покладання квітів до пам’ятників. Також проведуть меморіальні заходи біля пам’ятних меморіальних дощок, розташованих на закладах освіти столиці.

У жовтні заплановані виїзні концертні програми до Дня захисника України у військових частинах у рамках національно-патріотичного виховання проєкту «Ми разом!».

Заходи до Дня захисника триватимуть у всіх районах столиці.

З нагоди відзначення Дня захисника України окремим категоріям населення міста Києва нададуть одноразову адресну матеріальну допомогу відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки».

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]