Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В апараті КМДА опрацювали 30 тисяч запитів на доступ до публічної інформації

06 березня 2019 року, 14:40

30 тисяч запитів на інформацію було зареєстровано та опрацьовано в Управлінні інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА з моменту набрання чинності Закону «Про доступ до публічної інформації» у 2011 році.

«Кількість запитів на публічну інформацію, що надходять до Управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації КМДА, зросла. Минулого року ми опрацювали 5395 запитів. У порівнянні з 2017 роком кількість опрацьованих запитів у 2018 році зросла на 13%. А вже цього року станом на кінець робочого дня 5 березня ми зареєстрували та взяли в роботу 1020 запитів на інформацію. Якщо ця динаміка збережеться, то до кінця року ми очікуємо отримати близько 6 тисяч запитів. Загалом же, з початку дії Закону України «Про доступ до публічної інформації», в Управлінні було зареєстровано та опрацьовано 30 тисяч запитів від фізичних і юридичних осіб, а також від об’єднань громадян без статусу юридичної особи», – повідомила начальник Управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації Катерина Баранова.

У 2018 році до ТОП-5 тем, яких найчастіше стосувалися запити, потрапили питання земельних ресурсів, містобудування та архітектури, транспортної інфраструктури, комунальної власності та житлово-комунальної інфраструктури.

Переважно запити надходили електронною поштою – 3119. Через інші органи влади отримано 969 запитів; особисто громадяни подали 748 запитів; поштою – 361 запит; від інших органів, установ, організацій отримано 126 запитів; усно (телефоном) – 52.

«Враховуючи, що найбільшу кількість запитів нам надсилали електронною поштою, ми запровадили ще один онлайн-механізм. Тепер запит можна подати також через спеціальну форму для подачі запитів на доступ до публічної інформації, розпорядником якої є КМДА та її структурні підрозділи, на офіційному порталі Києва», – розповіла Катерина Баранова.

Нагадаємо, що подати запит на інформацію, розпорядником якої є КМДА, можна одним із наступних шляхів:

1. Заповнити онлайн-форму подачі запиту.

2. Скласти текст запиту в довільній формі або скористатись шаблоном форми, який можна завантажити нижче, та надіслати одним із способів:

  • електронною поштою [email protected]
  • поштою на адресу вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (на конверті вказати: «Запит на інформацію»);
  • факсом за номером (044) 202-71-18.

3. Зателефонувати та подати запит усно за номерами: (044) 202-76-00, (044) 202-76-42.

Також отримати доступ до публічної інформації, яка була створена або отримана в КМДА, можна за допомогою Системи обліку публічної інформації (https://old.kyivcity.gov.ua/public-info/).

Крім того, у серпні 2018 року введений у дослідну експлуатацію портал «Відкриті дані», де оприлюднюються відкриті дані розпорядників КМДА та РДА. Станом на сьогодні на порталі зареєстровано 69 розпорядників інформації та розміщено 75 наборів даних.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]