Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В умовах карантину старші родичі потребують особливого, не зовсім звичного піклування – Валентина Гінзбург

17 березня 2020 року, 18:25

В умовах карантину необхідно тимчасово змінити звичайні правила спілкування зі старшими родичам та близькими людьми похилого віку. Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що тоді, як у звичайному житті просто необхідно приділяти якомога більше уваги особистому спілкуванню з рідними, у наявній епідемічній ситуації найкраще, що можна для них зробити, – максимально обмежити контакти.

«За даними останніх висновків міжнародних експертів ВООЗ групи з найвищим ризиком тяжкого перебігу коронавірусної інфекції та летальних наслідків – це люди, старші за 60 років з хронічними захворюваннями на кшталт гіпертонічної хвороби, цукрового діабету, серцево-судинними захворюваннями. Що це означає? Що будь-хто з молодих людей може хворіти, навіть ледь це помічаючи, але «принести» вірус мамі, дідусеві, яких він вже не пожалкує», – розповіла Валентина Гінзбург.

Вона закликала киян спілкуватися з рідними, використовуючи різні сучасні способи зв’язку, переконувати їх не виходити з дому, бути впевненими, що вони мають номер телефону свого сімейного лікаря, щодня цікавитися про стан їхнього здоров’я. А продукти та інші речі першої необхідності доставляти їм до дверей, використовуючи при цьому захисну маску.

«Комусь такі жорсткі заходи можуть здаватися зайвою пересторогою, але я наполегливо прошу дотримуватися їх», – зазначила директор Департаменту.

На додачу вона закликала киян озирнутися навколо, згадати про одиноких сусідів та попіклуватися так само і про них.

«Це буде прекрасним, людяним вчинком, а до того ж, вашим особистим внеском у мінімізацію появи на вулицях міста людей, з високими шансами захворіти та в подальшому розповсюджувати інфекцію», – наголосила Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]