Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Бюджет на розвиток професійно-технічної освіти щороку збільшується (+фото)

29 жовтня 2020 року, 15:38

За п’ять років міській владі вдалося збільшити фінансування на модернізацію закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 14 разів: із 4,6 млн грн у 2016 році до 66,1 млн грн – у 2020-му. До 2016 року кошти не виділялись. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«У пріоритетах столиці завжди була освіта, у тому числі й професійно-технічна. Тому Міською цільовою програмою «Освіта Києва. 2019-2023 рр.» для розвитку системи професійної освіти передбачено створення сучасних навчально-практичних центрів галузевого спрямування із впровадженням інноваційних технологій на базі кращих закладів освіти – як за кошти бюджету міста, так і спільно із соціальними партнерами», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він розповів, що за цією програмою місто виділило 2052,9 тис. грн на створення унікального сучасного освітнього простору «Smart фабрика» у Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу. Тут удалося поєднати навчально-практичний центр інноваційних швейних технологій та дизайну, дві професійні лабораторії та майстерню. Окрім того, було придбано первинний робочий інструмент та спецодяг для студентів.

«Впевнений, що завдяки ефективній співпраці влади й соціальних партнерів-роботодавців ми забезпечимо столицю потрібною кількістю кваліфікованих кадрів», – додав Валентин Мондриївський.

За його словами, випускників стабільно забезпечують першим робочим місцем. Відповідні довгострокові двосторонні договори про співпрацю укладені між училищами та підприємствами-роботодавцями. Наразі зростає попит у фахівцях для сфери побутового та ресторанно-сервісного обслуговування, продавцях високої кваліфікації, водіях автотранспортних засобів і робітниках, що спеціалізуються на енергозберігаючих технологіях.  

Сучасний освітній простір «Smart фабрика» у Київському вищому професійному училищі технологій та дизайну одягу

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]