Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Києві за останні п’ять років у 15 разів збільшилось фінансування 22 закладів професійно-технічної освіти

24 грудня 2021 року, 16:12

За останні п’ять років фінансування на поліпшення матеріально-технічної бази 22 закладів професійно-технічної освіти міста Києва зросло у 15 разів.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського, у навчальних закладах здобувають освіту 12 276 студентів за 96 спеціальностями (із них 298 людей з особливими освітніми потребами) та працюють 1 334 педагогічні працівники.

«У 2021 році на заклади професійно-технічної освіти міста Києва було виділено 838 млн грн, кошти спрямували на капітальні та поточні ремонти, придбання обладнання, матеріалів та інвентарю, а також дезінфікуючих засобів у рамках боротьби з COVID-19. У повному обсязі було забезпечено виплату заробітної плати працівникам, стипендій – для здобувачів освіти. Усі 22 заклади оснащені засобами охоронної сигналізації «Тривожна кнопка» та системою відеоспостереження», – зазначив Валентин Мондриївський.

Депутат наголосив, що у 17 закладах професійно-технічної освіти запроваджено дуальну форму навчання, а також за останні п’ять років у семи закладах встановлено енергоощадні вікна, 18 закладів облаштовано пандусами. Всіх здобувачів освіти вже четвертий рік поспіль забезпечено первинним робочим інструментом та спецодягом.

«Цьогоріч до закладів професійно-технічної освіти прийнято 5 052 першокурсники, а також працевлаштовано на підприємствах міста Києва 3 273 особи з-поміж випускників 2021 року. За останні п’ять років фінансування на поліпшення матеріально-технічної бази закладів зросло у 15 разів. У наступному році з бюджету міста Києва передбачено виділити кошти не тільки на утримання закладів, але й на їх розвиток. Бюджет професійно-технічної освіти буде складати 982,8 млн грн, у тому числі 195 млн грн – стипендії для здобувачів освіти», – зазначив Валентин Мондриївський.

Депутат додав, що у столиці також створено чотири навчально-практичні центри для підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації здобувачів освіти, незайнятого населення та працівників підприємств, організацій, установ міста Києва. Наразі їх вже 13 із 17 запланованих.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]