Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Цього року в столиці до садочків вперше підуть майже 30 тисяч дітей

26 серпня 2021 року, 14:34

Цього року в столиці до садочків вперше підуть майже 30 тисяч маленьких киян. Саме стільки запрошень до закладів дошкільної освіти направлено батькам, що практично дало змогу подолати чергу до дитячих садків Києва. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час Серпневої педагогічної онлайн-конференції.

«Ще 5 років тому черга до дитячих садків була «головним болем» усіх молодих батьків, керівників садочків та адміністративного корпусу. Проте сьогодні ми можемо констатувати, що в Києві практично подолали чергу до закладів дошкільної освіти», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, в Києві вже давно працюють над впровадженням інформаційних технологій. Ще у 2017 році в рамках реалізації концепції «розумного міста» у Києві впровадили електронну систему запису дітей до закладів дошкільної освіти і повністю автоматизували процес отримання запрошення до обраного батьками закладу, прибравши людський фактор та корупційну складову.

«Цього року понад 25 тисяч дітей вже зараховано до дитячих садочків Києва за такими запрошеннями. Ще 4,5 тисячі місць – вільні. На них розіслали запрошення та очікують відповіді від батьків», – зазначив Валентин Мондриївський.

Також він додав, що в Києві продовжують розширювати мережу дитячих садочків та шкіл. За останні роки у Києві побудували 9 нових шкіл та збудували або капітально оновили 33 дитячих садочки та відкрили 110 груп у діючих садочках, що рівноцінно 10 новозбудованим закладам дошкільної освіти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]