Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відбулася зустріч із громадськістю щодо перегляду тарифів на перевезення у міському пасажирському транспорті

25 травня 2018 року, 20:42

Київська міська державна адміністрація 25 травня провела зустріч із громадськістю та обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

В обговоренні взяли участь громадяни, які виявили бажання бути присутніми на обговоренні, працівники трудових колективів КП «Київпастранс», КП «Київський метрополітен», представники міської влади, журналісти, члени Громадської ради при КМДА. Активісти та представники громадських організацій мали змогу поставити питання представникам КП «Київпастранс», КП «Київський метрополітен» та представникам міської влади, а також озвучити свої пропозиції.

Під час слухань було зазначено, що підвищення тарифів є вимушеним рішенням, яке довелося ухвалити, аби не допустити транспортного колапсу в столиці. Зміна тарифів дозволить зменшити розмір коштів, які йдуть на покриття збитків підприємств транспорту, та спрямувати їх на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури. Окрім того, було наголошено на тому, що пільги для всіх категорій пасажирів, що раніше мали змогу користуватися транспортом безкоштовно, залишаються.

За словами генерального директора КП «Київпастранс» Дмитра Левченка, одна з найважливіших задач підприємства – припинити відтік працівників.

«У КП «Київпастранс» недокомплект працівників складає 2 434 особи. Також суттєво зросли тарифи на електроенергію. У 2015 році підприємство заплатило за послуги з електропостачання 75 млн грн, тоді як у 2018 році планується витратити 374 млн грн», – наголосив він.

Також він наголосив, що важливою складовою безпечних та комфортних перевезень є стан транспортної інфраструктури.

«Для забезпечення якісної роботи наземного транспорту необхідно проводити своєчасний ремонт трамвайних колій, заміну зношеної контактної мережі, реконструкцію станцій та зупинок, встановлювати павільйони очікування», – зауважив Дмитро Левченко.

За словами начальника КП «Київський метрополітен» Віктора Брагінського, кошти від зміни тарифу у метрополітені необхідні на два основні важливі напрями – оплату комунальних послуг, які здорожчали для підприємства на десятки мільйонів гривень, а також підвищення заробітної плати для працівників, оскільки «Київський метрополітен» втрачає кваліфіковані кадри.

«На сьогодні ми маємо у КП «Київський метрополітен» більше 300 вакансій», – зазначив він.

Як раніше наголошував директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов, рішення щодо підвищення тарифів є непростим, але виваженим. Міська адміністрація встановлює максимально низьку вартість проїзду для мешканців міста, які користуються транспортом постійно. Це підвищення є компромісним рішенням, а тариф є меншим від необхідного.

За словами Сергія Симонова, зміна тарифів також дасть можливість збільшити обсяги та вартість ремонтних робіт комунальним підприємствам-перевізникам, що в результаті підвищить безпеку та комфорт пасажирів.

Як повідомлялося раніше, згідно із проектом рішення, вартість проїзду за проїзними квитками на місяць та безконтактними картками з 14 липня становитиме від 6,3 гривень за одну поїздку. Вартість разової поїздки становитиме 8 гривень. Тобто для пасажирів, які користуються транспортом постійно, встановлюється максимально низька вартість проїзду.

Нагадаємо, принциповою умовою для керівництва міста було збереження всіх пільг на проїзд громадським транспортом: для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проїзд залишиться безкоштовним.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]