Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Будинки, де виявлені випадки захворювання або де люди перебувають на самоізоляції, дезінфікують рятувальники»

16 квітня 2020 року, 12:20

Багатоквартирні будинки, де виявлені випадки захворювання або де кияни перебувають на самоізоляції, дезінфікують рятувальники. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ. Він також показав відео, як відбувається дезінфекція в одному з таких будинків.

«Стосовно будинків, де були виявлені випадки захворювання або де люди перебувають на самоізоляції. Там дезінфекцію проводять рятувальники. В них є протоколи, як це робити. Також вони використовують спецзасоби, які рекомендовані фахівцями ВООЗ. Також щодня працівники комунальних підприємств та управляючих компаній обробляють під’їзди житлових будинків, прибудинкові території та сміттєві баки. Не забувайте, що в столиці 11,5 тисяч багатоквартирних будинків комунальної власності», – підкреслив Віталій Кличко.

За його словами, комунальні служби міста вже більше місяця працюють в посиленому режимі. Роботи з дезінфекції фактично не припиняють.

«Із самого ранку, поки більшість киян сплять, працівники «Київавтодору» обробляють спецзасобами вулиці. Щодня на маршрути виходять понад 50 спецавтомобілів. Щодня використовують 600-700 літрів спецзасобів, які додають в воду.  Хоча громадський транспорт столиці працює в режимі обмежень, дезінфікують всі без винятку зупинки. Адже частина стратегічних підприємств та організацій, що власним транспортом возять співробітників на роботу, використовують зупинки як місце збору своїх працівників», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]