Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада дерусифікувала ще 26 міських об’єктів. Зокрема, перейменували станції метрополітену «Дружби народів» та «Площа Льва Толстого»

18 травня 2023 року, 19:26

Депутати Київради на сьогоднішньому засіданні перейменували ще 26 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, перейменували станцію метрополітену «Дружби народів» на станцію «Звіринецька», станцію «Площа Льва Толстого» на «Площу Українських Героїв». Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив після засідання Київської міської ради.

«Процес дерусифікації в Києві триває. Дуже важливо назавжди позбавити столицю від радянських і російських назв та символів, пов’язаних із країною агресором. І ми це робимо», – наголосив Віталій Кличко.

Так, зокрема, сьогодні перейменували проектну станцію метро «Проспект Правди» на станцію «Варшавська». Також дерусифікували низку вулиць та провулків у різних районах столиці.

Загалом у Києві вже перейменували 314 міських об’єктів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]