Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Комфортне місто починається з елементарних речей. У центрі Києва встановлюють автоматизовані громадські вбиральні» (+фото)

16 вересня 2020 року, 17:08

Десять автоматизованих громадських вбиралень встановили в центрі Києва. Це сучасні комплекси з антивандальним захистом. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Наше багатомільйонне місто має бути комфортним. У всіх аспектах. І тому ми приділяємо увагу і оновленню інфраструктури, і ремонту парків, і будівництву шкіл та садків. І іншій інфраструктурі для зручності киян та гостей столиці. Зокрема, і розгалуженню системи громадських вбиралень – сучасних і гарних. Окрім капітальних споруд у парках та зонах відпочинку, у центрі Києва встановлюємо автоматизовані громадські вбиральні. Це сучасні комплекси з антивандальним захистом. Зовні нові туалети мають вигляд колон, аби не дисонувати з архітектурою історичного Києва. Таких вбиралень у центрі столиці встановили вже 10. Але цього замало. Тому, будемо розглядати можливість розміщення більше сотні таких вбиралень», – повідомив Віталій Кличко.

Зокрема, такі вбиральні встановлюють в історичній частині міста, де пролягають популярні туристичні маршрути. На Європейській площі, на Хрещатику, вулиці Прорізній та на Володимирському проїзді.

До цього проекту залучалися і бюджетні кошти, і кошти меценатів.

Автоматизовані вбиральні обладнані автоматичним відкриттям дверей, безконтактною сушкою рук, датчиком присутності відвідувача, кнопкою виклику допомоги. Вартість користування туалетом – 5 гривень. Кошти спрямовують на утримання вбиралень.

«Комфортне місто починається з елементарних речей. Саме тому за останніх 6 років у столиці збудували та відремонтували 44 туалети, зокрема в парках та скверах. Загалом у Києві функціонує більше 100 громадських туалетів, які перебувають у комунальній власності. Крім того, за останніх кілька років міська влада повернула шість громадських вбиралень, що були незаконно здані в оренду чи користування. Це результат роботи міського підприємства «Київводфонд» та правоохоронних органів міста. Наразі у частині повернутих вбиралень триває ремонт, а частину – оновлять наступного року», – підкреслив Віталій Кличко.

Автоматизовані громадські вбиральні у столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]