Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Летальних випадків від грипу та ГРВІ з 13 березня в місті не було»

21 квітня 2020 року, 12:24

Летальних випадків від грипу та ГРВІ з 13 березня в місті не було. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання від ЗМІ про те, що у світі від ГРВІ помирає більше людей, ніж від коронавірусу.

«Справді, захворюваність на грип та ГРВІ набагато вища, ніж на коронавірус. Наприклад, за період карантину – з 13 березня – на ГРВІ та грип у столиці захворіли майже 51,5 тисячі осіб. Але, на щастя, летальних випадків від грипу та ГРВІ з березня в місті не було. І додам, що щеплення від грипу з кінця минулого року зробили майже 52 тисячі киян. А від коронавірусу, підкреслю, досі немає ні вакцини, ні ліків. І цей вірус – набагато агресивніший. Тому тут не слід маніпулювати цифрами і статистикою», – зазначив Віталій Кличко.

Мер столиці також навів дані статистики щодо захворюваності на коронавірус чоловіків та жінок.

«Як я уже говорив, сьогодні в Києві  892 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. Із них 502 – у чоловіків. Це понад 56%. Та 390 –  у жінок. Це трохи менше 44%. З 19 киян, які померли від коронавірусу – 13 чоловіків  та 6 жінок. Така статистика. Але я зазначу, що берегтися треба всім! І не ставитися легковажно до свого здоров’я. Тільки дотримання правил та рекомендацій дозволить нам подолати цю загрозу. Свідомо ставтеся до свого здоров’я та безпеки людей, які поруч!» – закликав Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]