Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми готуємо проект рішення Київради щодо тимчасового звільнення підприємців, що працюють у столиці, від місцевих податків і зборів» (+відео)

16 березня 2020 року, 18:49

Влада Києва, зважаючи на запровадження суворих обмежувальних заходів у місті, опрацьовує варіанти підтримки підприємців і бізнесу, що працюють у столиці. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у відеозверненні, що оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Ми розуміємо, що в умовах суворих обмежень, запроваджених у Києві, у складній ситуації опиняється і бізнес. Вимушено припиняють роботу чимало підприємств і закладів. Міську владу цей факт гостро непокоїть. Ми вже готуємо проект рішення Київради щодо можливих механізмів для тимчасового звільнення підприємців і підприємств, що працюють у столиці, від сплати місцевих податків і зборів. Йдеться, зокрема, про податок на землю, податок на нерухомість та оренду майна», – зазначив Віталій Кличко.

 

Він також підкреслив, що місто звертається до Верховної Ради щодо необхідності ухвалення парламентом рішення про звільнення роботодавців від єдиного соціального внеску. Та можливості для підприємств надання додаткових відпусток співробітникам і нарахування та виплати зарплати працівникам, які вимушено не працюють.

Також столична влада звертається до уряду і податкової служби розглянути ініціативу запровадження податкових канікул для бізнесу терміном на 2 місяці.

«Шановні представники бізнесу! Так, доведеться пройти через непрості моменти. Давайте зробимо це гідно! Міська влада вас підтримає. І разом, у конструктивній співпраці, ми подолаємо виклики, що сьогодні постали. А ви попіклуйтеся про своїх співробітників. Не полишайте людей напризволяще, збережіть робочі місця. Криза завершиться, а нам всім жити і працювати в нашому місті! Дякую вам! Залишаймося людьми!» – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]