Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми презентуємо перший відкритий офіс поліції у столичному метро» (+фото)

05 липня 2019 року, 13:09

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у презентації першого відкритого офісу поліції метрополітену (Національної поліції). Скляний офіс відкрили на станції метро «Лук’янівська».

«Щодня 1,5 мільйони людей користуються київським метрополітеном. Через цю станцію за день проходить близько 70 тисяч пасажирів. Чимало людей звертаються за допомогою до поліції. Цей офіс – абсолютно прозоре приміщення зі скляними стінами. Усі бачать, що тут відбувається і як працює поліція», – сказав Віталій Кличко.

Приміщення спроектоване за стандартами «прозорого» офісу. Правоохоронці у реальному часі через систему відеонагляду можуть моніторити ситуацію на станції і оперативно реагувати на будь-які виклики. Пасажири зможуть звернутися у цей офіс щодо загублених документів, речей або виявлення випадків порушення правопорядку.

У відкритому офісі поліції метрополітену є і автоматичний дефібрилятор для надання допомоги пасажирам.

«Поки проект працюватиме у пілотному режимі. Найближчі місяці правоохоронці аналізуватимуть роботу в такому форматі. І, якщо вона доведе свою ефективність, подібні офіси будуть відкриті на найбільш завантажених станціях метрополітену, на його пересадочних вузлах», – підкреслив мер Києва.

Він наголосив, що мета втілення  таких проектів – зробити Київ комфортним та безпечним. І нагадав, що для цього продовжується реалізація програми «Безпечна столиця», зі встановлення камер відеоспостереження в місті.

У презентації відкритого офісу також взяли участь керівник Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко та начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Презентація першого відкритого офісу поліції метрополітену (Національної поліції)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]