Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто розробить порядок встановлення шлагбаумів, щоб їх не розміщували самовільно»

17 липня 2020 року, 12:14

Міська влада розробить порядок встановлення шлагбаумів, щоб мешканці та підприємства столиці не розміщували їх самовільно. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Днями на Русанівських садах сталася трагічна ситуація. Коли медики «швидкої» не змогли доїхати до постраждалого чоловіка. Машина «швидкої» зупинилась за 300 метрів від місця призначення. Бо на одній з вулиць були зачинені ворота. А на іншій – руху перешкоджав саморобний шлагбаум. На жаль, людина, якій була потрібна медична допомога, померла», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що інспектор благоустрою вже вніс припис із вимогою надати дозвільну документацію на встановлення цього шлагбауму. Місцеві мешканці можуть прибрати його самі. Або, якщо вимоги припису не будуть виконані до кінця дня п’ятниці, шлагбаум демонтують фахівці столичного благоустрою.

Таких самовільно встановлених мешканцями перепон для руху в місті, за словами мера, багато. І вони створюють проблеми для проїзду служб швидкого реагування – рятувальників, аварійних бригад, швидкої допомоги.

«Для комплексного вирішення цієї проблеми треба розробити та затвердити порядок встановлення шлагбаумів та інших засобів. Адже на сьогодні це питання не врегульоване. Ще у 2008 році Київрада виключила пункт, який регулював встановлення шлагбаумів, з Правил благоустрою міста. Розробити новий документ мають Департамент транспортної інфраструктури спільно з Департаментом благоустрою та районами. Я дав таке доручення», – повідомив Віталій Кличко.

Також він доручив райадміністраціям столиці здійснити рейди щодо законності встановлених шлагбаумів та інших штучних перешкод, які заважають проїзду спецтранспорту. Та надати інформацію до Департаменту благоустрою для відповідного реагування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]