Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко прокоментував ухвалення антикризового закону № 3275: «По суті – це грабунок місцевих бюджетів»

31 березня 2020 року, 12:20

Через вже запроваджені зміни у податковому законодавстві після ухвалення антикризового закону № 3275, місцеві бюджети матимуть втрати щонайменше 12,4 млрд грн. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Всупереч позиції Президента і Прем'єра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати не дослухалися до вимог місцевих громад. І ухвалили законопроект, в якому створили несправедливі умови для бізнесу. Та забезпечили окремому великому бізнесу надприбутки за рахунок податків до бюджетів всіх рівнів. Тільки втрати бюджету столиці - в умовах боротьби з коронавірусом - становитимуть близько 1,6 млрд грн», – наголосив Віталій Кличко. 

За його словами, через схвалення законопроекту № 3275, у громад не буде коштів на зарплати медикам, вчителям, соцпрацівникам, вихователям, працівникам транспорту і ЖКГ.

«Бо депутати врахували тільки частину пропозицій асоціації. І схвалили половинчасті рішення. Наприклад, надали відстрочку по сплаті податку на землю і нерухомість і бізнесу, що не працює, і тому, що працює! Надав місцевому самоврядуванню можливість ухвалювати рішення про перегляд ставок тільки по єдиному податку. А також – позбавив у березні громадян коштів від оренди паїв, забезпечивши таким чином прибутки агрохолдингам. Це несправедливо!» – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]