Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко провів онлайн-зустріч із фахівцями ЄБРР та командою консультантів ATKINS щодо плану дій «Зелене місто» для Києва

22 вересня 2021 року, 15:05

Мер Києва Віталій Кличко провів онлайн-зустріч із фахівцями ЄБРР та командою консультантів ATKINS щодо плану дій «Зелене місто» для Києва.

«Перш за все, хочу подякувати нашим партнерам із Європейського банку реконструкції і розвитку за підтримку реалізації багатьох проектів у Києві. А також команді консультантів ATKINS за співпрацю, обмін досвідом та напрацювання в розробці Плану заходів «Зелене місто» для Києва, – сказав Віталій Кличко. – Сьогодні влада Києва реалізовує заходи, спрямовані на соціально-економічний розвиток столиці, з урахуванням екологічної безпеки та зниження негативного впливу на довкілля, як передбачено Стратегією розвитку міста Києва до 2025 року».

Мер столиці нагадав, що Київ приєднався до Програми ЄБРР «Зелені міста» у 2019 році – з метою реалізації «зелених» проектів. Так, столиця разом із командою залучених ЄБРР консультантів ATKINS розробляє План дій «Зелене місто», що дозволить забезпечити екологічні потреби міста та жителів мегаполісу. Крім того, реалізація Плану дій дозволить реалізувати проекти з розвитку транспортної інфраструктури та модернізації системи централізованого теплопостачання.

«Робота над Планом дій розпочалась рік тому, і ми вже можемо говорити про досягнуті результати та розглянути короткий перелік заходів у рамках цього Плану. Зважаючи на великий обсяг проведеної роботи та кількість проміжних документів, велику кількість коментарів від міста та громадськості, ми раді отриманому результату та висловлюємо свою підтримку всьому процесу, – зазначив Віталій Кличко. – Ми підтримуємо перелік заходів по Плану дій і маємо пропозицію конкретизувати та доповнити заходи напрямами, які обговорюються або вже реалізуються у співпраці з нашими міжнародними партнерами. Наприклад, пропонуємо доповнити транспортний блок TR-02 заходами з розвитку системи метрополітену, ремонту та реконструкції мостів у Києві. Оскільки оновлення інфраструктури міста – дуже важливий напрямок в нашій роботі».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]