Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Триває голосування за проекти громадського бюджету. Цього року місто виділило на їх реалізацію 170 мільйонів гривень»

21 серпня 2020 року, 12:41

У столиці триває голосування за проекти громадського бюджету. Цього року місто виділило на їх втілення 170 мільйонів гривень. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

«За 4 роки дії громадського бюджету були втілені сотні цікавих проектів киян, здійснені ремонти в будинках та громадських місцях, закупили чимало обладнання для різних установ міста. Проекти пропонують самі кияни – що вони хочуть бачити на своїй вулиці, в своєму районі, в місті. Громадський бюджет – це один з прикладів місцевої демократії та самоврядування, ефективної співпраці влади з громадою міста. Цього року ми збільшили кошторис проекту. Він складатиме 170 мільйонів гривень», – повідомив Віталій Кличко.

На втілення своїх проектів за рахунок громадського бюджету цього року подали заявки понад 840 команд. На голосування, де ідеї обиратимуть самі кияни, винесли понад 1400 проектів.

Мер столиці зазначив, що за останніх 4 роки в рамках громадського бюджету кияни подали більш як 4500 проектів. Чверть із них перемогли в голосуванні і отримали фінансування з міського бюджету.

«На сьогодні успішно втілили вже майже 600 проектів. Інші – на стадії реалізації. Голосування за нові проекти вже розпочалося і триватиме до 15 вересня. Обрати ідеї, що вам подобаються, можна на сайті громадського бюджету. Проголосувати ви можете за 5 проектів. Тож долучайтеся!» – закликав киян Віталій Кличко. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]