Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзвітував про роботу міської влади: За останні кілька років Київ закупив 139 нових тролейбусів, 67 сучасних трамваїв та 307 автобусів

17 грудня 2020 року, 12:09

Київ за останні кілька років закупив 513 одиниць сучасного громадського транспорту. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив, звітуючи про результати роботи міської влади за 2020 рік.

«Восени цього року Київ отримав уже понад 160 із 200 нових сучасних автобусів МАЗ. Ще партію чекаємо найближчим часом. Всі автобуси – з низькою підлогою, пандусами та спеціальними місцями для людей із інвалідністю. Обладнані системою відеоспостереження та навігації, кондиціонерами. Також до кінця грудня ми отримаємо 15 нових тролейбусів, що закупило місто. За останні кілька років столиця загалом закупила 139 нових тролейбусів, 67 сучасних трамваїв та 307 нових автобусів. І наше завдання – надалі купувати сучасний транспорт, щоб він найближчими роками витіснив маршрутки», – підкреслив Віталій Кличко. 

Також за минулі кілька років фахівці «Київпастрансу» капітально відремонтували 8 зупинок швидкісного трамваю Борщагівської гілки. І продовжують оновлювати інші станції цієї гілки.

Триває й будівництво метро на Виноградар. Активно будують тунелі від майбутньої станції «Мостицька» до станції «Проспект Правди». Там вже змонтували понад 500 метрів перегону.

«А тунелепрохідницький щит «Галина» вже пройшов 505 метрів у напрямку станції  «Сирець». І приблизно за три місяці прокладе тунель до цієї станції довжиною в 1300 метрів. Також тривають роботи з будівництва самих станцій, що виглядатимуть гарно і сучасно. Ми робимо все, щоб в кінці наступного року відкрити 2 нові станції – «Мостицька» і «Проспект Правди» – у напрямку Виноградаря», – наголосив Віталій Кличко.

Київ-2020: Річний звіт мера Києва Віталія Кличка

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]