Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у Вестфальській мирній конференції в Мюнстері. Із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом обговорив постачання Україні далекобійної зброї (+фото)

15 вересня 2023 року, 17:00

Мер Києва Віталій Кличко разом із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом та іншими політиками Німеччини й країн ЄС взяв участь у Вестфальській мирній конференції, що відбувається в Мюнстері. Зокрема, з Борисом Пісторіусом мер Києва обговорив подальшу допомогу Україні. Особливо, постачання далекобійної зброї, на яку очікує наша держава. Про це Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Цей захід у Мюнстері присвячений 375-й річниці Вестфальського миру – одній з основоположних подій у європейській історії, із якою повʼязують також становлення таких головних принципів сучасних міжнародних відносин, як непорушність кордонів та невтручання у внутрішні справи інших країн», – зазначив мер Києва.

На Вестфальській мирній конференції обговорювали важливість України в геополітичних змінах, передумови миру, за який бʼється Україна, та роль у цьому підтримки Німеччини й Європи.

«Окремо обговорили в Мюнстері з Борисом Пісторіусом подальшу допомогу Україні. Особливо далекобійною зброєю, на яку так очікує наша держава. Тримаємо кулаки в очікуванні позитивних рішень. Пан Пісторіус зазначив, що підтримка Німеччиною нашої боротьби посилюватиметься», – підкреслив Віталій Кличко.

Борис Пісторіус наголосив, що Німеччина розуміє, що українці героїчно захищають не тільки свою землю, а й мир в усій Європі.

Також під час конференції мер Києва поспілкувався зі спецпредставником ЄС у регіоні Перської затоки Луїджі Ді Майо, одним з лідерів німецької партії ХДС Арміном Лашетом, премʼєр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалє Хендріком Вюстом, мером Мюнстера Маркусом Леве.

«І під час зустрічей, і в дискусіях на конференції наголошував, що альтернативи, крім ефективної і потужної підтримки та допомозі Україні, у цивілізованого світу немає. Бо путін не зупиниться у своїх імперських прагненнях. На моє враження, європейці вже набагато краще це розуміють, ніж, приміром, рік тому», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]