Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав депутатів Київради збільшити фінансування, яке виділяє столиця на потреби військових, до 5 млрд гривень цього року

25 липня 2023 року, 12:56

Мер столиці Віталій Кличко закликав депутатів збільшити фінансування, яке виділяє столиця на потреби військових, до 5 млрд гривень у 2023 році. Про це Віталій Кличко заявив на початку засідання позачергової сесії Київради.

«Головне питання сьогоднішньої сесії – фінансування сил оборони, потреб наших захисників. Ми практично на кожному засіданні розглядаємо і ухвалюємо питання такої допомоги. Сьогодні ж пропонується збільшити ту суму, яку місто може виділити, до загалом 5 млрд гривень цього року. За законом, напряму Збройним силам кошти з місцевих бюджетів перераховувати не можна. Ми можемо виділяти кошти на фінансування потреб військових підрозділів, зареєстрованих у територіальній громаді, або тих, що внесені до сил та засобів оборони міста, про бюджет якого йдеться. За зверненням щодо потреб цих підрозділів. Тобто, ми реагуємо на всі звернення наших підрозділів», – підкреслив Віталій Кличко.

Він нагадав, що минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва виділили з бюджету столиці майже 850 мільйонів гривень. За 6 місяців цього року – понад 380 мільйонів. Тобто, загалом – понад 1,2 мільярда. Ці гроші йдуть, зокрема, на військову форму, бронежилети та каски. На закупівлю дронів, радіостанцій, ремонт військової техніки, транспорт.

Також столиця передає бійцям на передову допомогу, яку залучає від міжнародних партнерів. Зокрема – автомобілі, дрони, системи Starlink, генератори, аптечки, продукти харчування та засоби гігієни.

Залучило місто в якості допомоги та передало, зокрема: 49 спецавто для ДСНС. 47 із них працюють у Києві, 2 – передали в Харків. 95 авто спрямували Прикордонній службі (із них 85 мікроавтобусів). Також прикордонникам передали 2 тисячі бронежилетів. 5 вантажних авто підвищеної прохідності передали полку «Азов». А командуванню Сухопутних військ у перші місяці широкомасштабної війни – 7 тисяч бронежилетів 4-5 класу захисту та 5 тисяч касок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]