Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко ініціює створення на платформі АМУ Координаційної ради міських та селищних голів із Генштабом і Міноборони задля ефективної допомоги громад українським захисникам (+фото)

25 липня 2023 року, 13:07

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко ініціює створення на платформі АМУ Координаційної ради міських та селищних голів із Генштабом і Міноборони задля ефективної допомоги громад українським захисникам. Про це Віталій Кличко заявив на початку позачергової сесії Київради.

«Щодо допомоги армії хочу виступити з наступною ініціативою. По-перше: парламент має законодавчо врегулювати питання фінансування містами потреб військових. Щоб ми могли виділяти кошти підрозділам, що зареєстровані не тільки в нашій громаді. А також – ми повинні розуміти реальні потреби, що саме треба закуповувати (а не загально – дрони. Які саме, кому саме, у якій кількості?). До того ж, дрони – не панацея. Нашим захисникам потрібно ще багато чого, – починаючи із засобів антидронового захисту, наприклад. Так от, щоб це була системна робота, пропоную створити Координаційну раду разом із Генштабом, Міністерством оборони, які знають потреби і чого де не вистачає. Створити Координаційну раду на платформі Асоціації міст, яка об’єднує громади. Щоб зусилля місцевого самоврядування були скоординованими і максимально ефективними. Громадський контроль за цим може здійснювати громадська рада, створена нещодавно при Міністерстві оборони. Щоб процес був відкритим і зрозумілим суспільству», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]