Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Внески за обслуговування вузлів комерційного обліку холодної води у рахунку-повідомленні відображатимуться додатковим рядком», – Юлія Петрик

05 грудня 2019 року, 14:55

Нарахування внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку передбачено чинним Законом України «Про комерційний облік». Внески за обслуговування вузлів комерційного обліку холодної води у майбутньому будуть відображені у рахунку-повідомленні у блоці «Київводоканалу» окремою графою. Відповідні нарахування включатимуться до загальної суми до сплати. Про це сьогодні під час прес-брифінгу заявила заступниця комерційного директора КК «Центр комунального сервісу» Юлія Петрик.

«Внески – це регулярні щоквартальні платежі, розмір яких визначається окремо для кожного будинку та за кожною комунальною послугою, для покриття витрат на технічне обслуговування комерційних вузлів обліку будинку», – повідомила Юлія Петрик.

Розмір внесків для «Київводоканалу» затверджено розпорядженням КМДА № 1716 та становить від 1 до 140 гривень та переважно залежить від кількості квартир у будинку. Для більшості будинків внесок складає в середньому 10 гривень.

«У наступному році кияни почнуть отримувати єдиний рахунок-повідомлення, що у блоці «Київводоканалу» міститиме окремий рядок, який відображатиме розмір внесків за обслуговування вузлів комерційного обліку за відповідний період. Загальна сума до сплати за спожиті послуги, надані «Київводоканалом», відтак буде містити нарахування за водопостачання холодної води, водовідведення та витрати на технічне обслуговування комерційного вузла обліку будинку», – пояснила заступниця комерційного директора Юлія Петрик.

Сплачувати за усі спожиті житлово-комунальні послуги найзручніше через особистий кабінет ЦКС, у якому можна розрахуватися за усі послуги разом, або за кожну окремо, коригувати суми до сплати та сплачувати без додаткової комісії «карткою киянина».

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]