Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Економія бюджету на реконструкції легкоатлетичного манежу склала 14 мільйонів гривень

05 грудня 2019 року, 15:31

На реконструкцію легкоатлетичного манежу на Березняках (вулиця Павла Тичини, 18) було витрачено загалом 258,7 млн грн при затвердженому експертному звіті у 272,6 млн грн. Відповідно, економія бюджетних коштів склала 13,9 млн грн. Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Із міського бюджету на реконструкцію манежу виділено 212,6 млн грн, із Державного фонду регіонального розвитку – 46,1 млн грн.

За час реконструкції манежу була побудована двоповерхова прибудова з біговими доріжками, майданчиком для стрибків у довжину, залами для занять боксом, вільною боротьбою та настільним тенісом. Для зручності відвідувачів у манежі облаштовані роздягальні та душові.

Спортивний заклад отримав додаткові можливості для вільного пересування маломобільних відвідувачів, у тому числі, був встановлений ліфт у двоповерховій прибудові. Бігові доріжки отримали нове спортивне покриття, а зали для занять оснащені професійним спортивним та медичним обладнанням та інвентарем.

Будівля манежу утеплена та має сучасні внутрішні системи опалення, вентиляції, кондиціонування та димовидалення, електричні та слабкоструменеві мережі. Вікна і двері замінені на енергозберігальні. Тепло-, холодопостачання систем вентиляції здійснюється з використанням холодильних машин із реверсивними тепловими насосами, що дозволяє підтримувати нормовану температуру повітря в середині манежу в перехідні періоди. Для економії електроенергії використовується тільки енергоефективне обладнання та LED-освітлення.

Манеж має внутрішнє та зовнішнє відеоспостереження, охоронну сигналізацію, системи протипожежного захисту.

Створені комфортні умови для перебування та заняття спортом дітей та дорослих – як спортсменів, так і пересічних громадян, які прагнуть займатися оздоровленням. Манеж є комунальним закладом, до якого матимуть доступ усі охочі кияни – відповідно до розкладу занять.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]