Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко про перейменування Арки Дружби народів: Старі символи на титанових листах конструкції набудуть нового значення

14 травня 2022 року, 15:24

У Києві Арку дружби народів перейменовано на Арку Свободи українського народу. Таке рішення було прийнято сьогодні на сесії Київської міської ради. Рішення підтримали 73 депутати.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, у час повномасштабного військового вторгнення країни-агресора на територію України та пропагандистської фальсифікації історичних подій, необхідно декомунізувати та дерусифікувати всі топоніми, які уособлюють дружбу народів, оскільки її через воєнні злочини росії вже не існує.

«Росія своє ставлення до України ознаменувала військовою агресією та терористичними діями з фанатичною метою цілковитого знищення української державності та нашого народу. У цей важкий воєнний час ми завершуємо процес дерусифікації та перейменовуємо міські об’єкти, назви яких пов’язані з російською федерацією, країнами-агресорами та їхніми діячами. Ми виступаємо на захисті інтересів нашої країни та спільно з територіальною громадою Києва підтримуємо шлях до свободи, як основи національної ідеї українського народу. Так, ще один міський об’єкт перейменовано: відтепер Арка дружби народів має назву Арка Свободи українського народу, а старі символи на титанових листах конструкції набудуть нового значення», – зазначив Володимир Бондаренко.

Він додав, що проєкт відповідного рішення розроблено відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]