Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За минулий тиждень у столиці на COVID-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж на позаминулому

25 липня 2022 року, 11:16

За минулий тиждень у столиці на COVID-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж на позаминулому. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Так, за її словами, із 11 до 17 липня було зареєстровано 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – вже 245.

«Також є тенденція до збільшення госпіталізованих, отже спостерігаємо збільшення випадків тяжкого перебігу хвороби», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона зауважила, що таке стрімке підвищення рівня захворюваності за один тиждень влітку має насторожити та змусити вчергове згадати про заходи безпеки, насамперед про найефективнішу профілактику цієї небезпечної хвороби – вакцинацію.

«Хочу наголосити на тому, що навіть у найважчі для столиці дні з часів загострення військової агресії РФ комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від COVID-19. Наразі в Києві працює 112 вакцинальних пунктів, тож кожен охочий може прийти до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги або Консультативно-діагностичного центру та зробити першу, другу чи бустерну дозу. Продовжується також робота центрів масової вакцинації у торговельних центрах, а саме: в «Гулівері», «River Mall», універмазі «Україна» та інших», – повідомила Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що нещодавно в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти COVID-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами.

Для другої бустерної дози рекомендовано застосовувати мРНК-вакцину (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer) з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози.

«Проте навіть проведена вакцинація з дотриманням рекомендованих термінів не привід нехтувати добре знайомими, але трохи забутими заходами безпеки: за можливості уникаємо скупчення людей у закритих приміщеннях, в укриттях під час «тривоги» надягаємо медичні маски, слідкуємо за гігієною рук. Адже завдяки щепленням ви можете не відчути хворобу, але при цьому інфікуватимете людей поряд. А ось при найменших симптомах недуги слід звертатись до лікаря. Причому це можуть бути різні прояви: нежить, кашель, підвищення температури, розлади шлунку – що завгодно. Як ніколи сьогодні необхідно пильнувати себе та близьких і залишатися у строю. Щоб були сили наближати мир та зустріти його живими-здоровими», – наголосила Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]