Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні сім років у столиці кількість укриттів на випадок надзвичайної ситуації збільшили утричі

03 лютого 2022 року, 19:04

За останні сім років міські рятувальні служби Києва перевірили понад 11 тисяч підвалів, які могли бути потенційними укриттями. Якщо ще кілька років тому ми мали 1,5 тисячі придатних укриттів, то за ці роки їхню кількість збільшили утричі. Про це під час доповіді на засіданні Київської міської ради повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Загалом, за інформацією Департаменту муніципальної безпеки КМДА, у столиці до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ, які розташовані на об’єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працюючої зміни, та майже 4500 споруд подвійного використання (355 підземних паркінгів, 256 підземних переходів та 47 заглиблених станцій Київського метрополітену, а також 3741 підвал та напівпідвал). Їхнє розташування можна побачити на карті на сайті КМДА. Сили та засоби цивільного захисту Києва складають: 13,5 тисячі людей особового складу та 782 одиниці техніки. Як вже було сказано, активно розгортаються сили територіальної бригади для оборони Києва.

«Звертаю увагу, що в мирний час споруди подвійного використання можуть застосовуватись для господарської діяльності, а у разі виникнення надзвичайної ситуації балансоутримувачі та керівники закладів повинні відчинити двері та надати захист населенню. У Києві створені комісії з питань евакуації – на рівні КМДА та в кожному районі. У листопаді 2021 року Київський міський голова затвердив План евакуації населення. Він визначає місця розташування збірних евакуаційних пунктів, кількість необхідних транспортних засобів та безпечні райони, придатні для розміщення населення та майна», –  повідомив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]