Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За три тижні проекту «Чесна парковка» надходження з 5-ти майданчиків у Києві зросли у 2,2 рази

04 липня 2017 року, 17:50

 

За даними громадського моніторингу, тільки за три тижні проекту «Чесна парковка», з 12 до 30 червня, надходження з 5-ти майданчиків у центрі Києва зросли у 2,2 рази порівняно з минулим роком.

Найбільше зростання зафіксовано на паркувальному майданчику на площі Івана Франка – у 3,9 рази та на вул. Володимирській, 50 – у 3,8 рази. Моніторинг також проводили на вул. Прорізній, 27-19, вул. Льва Толстого (від вул. Володимирської до вул. Горького), вул. Басейна, 23/52-11. Ці локації обрано у зв᾽язку з їхнім розташуванням у центрі столиці (перша паркувальна зона), наявністю всіх способів оплати на паркувальному майданчику та високою завантаженістю разом із низьким рівнем надходжень за даними системи «Майно».

«Чесна парковка» – це дослідницький проект, який стартував 6 червня для громадського моніторингу надходжень від оплати паркування та популяризації безготівкових способів оплати паркування серед водіїв столиці. Таку ініціативу реалізовують комунальне підприємство «Київтранспарксервіс», ГО «Фундація «Відкрите суспільство», група РПР-Київ громадської платформи Реанімаційний Пакет Реформ у рамках проекту «Більше фактів для діалогу», який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки МЗС Королівства Нідерландів.

Група відібраних за конкурсом громадських моніторів, які пройшли тренінгове навчання, впродовж трьох місяців проводитимуть моніторинг визначених для проекту паркувальних столичних майданчиків. На базі зібраних даних будуть напрацьовані пропозиції до міської влади щодо вирішення проблем у роботі паркувального простору.

Основні проблеми у сфері паркування, на вирішення яких спрямований проект, це: безконтрольний обіг готівки від оплати паркування водіями в руках паркувальників, відсутність відкритої та доступної інформації про надходження від оплати паркування, недостатня поінформованість отримувачів послуг паркування (водіїв) про альтернативні готівковому способи оплати та їх переваги.

Напрями реалізації  проекту:

  • збір інформації про надходження від оплати паркування на визначних паркувальних майданчиках;
  • збір інформації про реальну кількість паркувальних місць на визначених паркувальних майданчиках;
  • збір інформації про якість послуги паркування з точки зору отримувачів (водіїв);
  • поширення серед водіїв інформації про безготівкові способи оплати паркування, їхні переваги та особливості користування;
  • поширення серед громадськості інформації про потенціал прозорої, відкритої роботи паркувальної сфери для підвищення якості послуг.

Детальніше – у відео з прес-брифінгу: https://youtu.be/tkK79jj3DVQ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]