Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Заборона на прибудову та зміну форми балконів: Володимир Прокопів прокоментував відновлення фасадів історичних будинків

09 лютого 2022 року, 14:51

У Києві планують заборонити прибудову, зміну форми вікон і балконів, а також установку кондиціонерів на фасадах об’єктів культурної спадщини. Про це розповів профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

«Це допоможе відновити естетичний вигляд історичних будинків, розміщених у центральному історичному ареалі міста Києва, які були понівечені балконами та кондиціонерами», – зазначив Володимир Прокопів, який ініціював відповідний проєкт рішення.

Зокрема, під заборону потраплять розміщення систем кондиціонування повітря, якщо вони псують архітектурний вигляд історичної будівлі. Також не допускатиметься утеплення та скління наявних балконів і лоджій, їхня добудова, розширення тощо. Окрім того, неможливим буде розширення наявних віконних і балконних прорізів, зміна форм і кольорів віконних рам і балконних дверей.

«Власникам таких «надбудов» даватиметься рік на демонтаж. Опісля виконавчий орган буде виписувати штраф, і «Київблагоустрій» повертатиме будівлі історичний вигляд», – розповів заступник голови КМДА.

За його словами, над відповідним документом майже два роки працювали фахівці, урбаністи та громадські активісти.

«Це стане першим кроком у приведенні історичного центру та історичних будівель до ладу», – сказав Володимир Прокопів.

Документ уже підтримали профільні комісії Київради, також його мають розглянути на пленарному засіданні міської ради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]