Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Запис на вакцинацію публічних осіб залишками вакцин від COVID-19 триває – Департамент охорони здоров’я

16 березня 2021 року, 17:06

Триває запис публічних та громадських діячів, які власним прикладом хочуть популяризувати вакцинацію від COVID-19. Для цього необхідно заповнити спеціальну анкету онлайн та претендувати на щеплення залишками доз вакцин – нагадує Департамент охорони здоров’я КМДА.

За інформацією Департаменту, електронна форма для запису на вакцинацію не працювала впродовж кількох годин із технічних причин. Однак, її роботу оперативно відновили.

Варто заначити, що відповідно до Наказу МОЗ № 443 першочергово рекомендується вакцинувати залишками доз пріоритетні групи ризику з наступного етапу. Зокрема, такими є всі медичні працівники, а також люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери.

У разі відсутності можливості вакцинації визначених груп з другого етапу для популяризації вакцинації рекомендується залучати публічних та громадських діячів.

Серед них:

1) учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях;

2) народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідери представники релігійних організацій;

3) видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки, інші діячі сфери культури, старші 60 років.

Ця інформація доступна для вивчення перед заповненням електронної форми.

У Департаменті охорони здоров’я зазначають, що велика кількість киян, які заповнили анкету не підпадають під визначені категорії та просять дописувачів уважно поставитися до відповідності вимогам Наказу МОЗ № 443 від 11.03.2021.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]