Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Частину приміщення Житнього ринку здадуть в оренду тільки за умови, що там працюватиме продуктовий ринок

19 липня 2021 року, 7:55

Місто ухвалило рішення здати частину площ Житнього ринку, який є комунальним майном, в оренду приватним власникам. Але за умови, що на першому поверсі залишиться традиційний продуктовий ринок, облаштований за сучасними умовами. Про це заявили у Департаменті підприємництва та розвитку промисловості.

В Департаменті підкреслили, що Житній ринок на Подолі – один із найстаріших ринків столиці. Нинішнє його приміщення було збудоване у 1980 році. І сьогодні, після понад 40 років експлуатації, потребує капітальної реконструкції.

«Головна вимога до орендаря – на першому поверсі Житнього ринку має працювати ринок для традиційної торгівлі продуктами харчування. Мають бути облаштовані сучасні та комфортні для покупців і підприємців торговельні місця. Друга важлива річ – потенційний орендар буде визначений через аукціон Prozorro за принципом найбільшої ставки, яка поповнить бюджет столиці. Крім того, задача орендаря – залучити інвестиції на реконструкцію приміщення ринку», – зазначили в Департаменті підприємництва та розвитку промисловості.

Процедура передачі в оренду, за умови визначення переможця на відкритих торгах, відбуватиметься відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

Нагадаємо, до комунальної власності міста належать сьогодні такі столичні ринки: Володимирський, Бессарабський та Житній.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]