Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада створила тимчасову контрольну комісію з питань взаємодії органів місцевого самоврядування міста Києва із ВРУ, КМУ, центральними органами виконавчої влади та їх територіальними органами

29 лютого 2024 року, 14:13

Київська міська рада створила тимчасову контрольну комісію з питань взаємодії органів місцевого самоврядування міста Києва з Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України, центральними органами виконавчої влади та їх територіальними органами. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київради.

Як зазначив депутат Київради Дмитро Білоцерковець, відповідну тимчасову контрольну комісію створено для вивчення стану взаємодії щодо забезпечення державних гарантій і додаткових прав Київської міської ради, Київського міського голови, передбачених Законом України «Про столицю України – місто-герой Київ».

«Говорячи простими словами, ми створюємо майданчик для продуктивної комунікації та взаємодії центральної та міської влади на благо Києва. Щобільше, запрошуємо до спільної роботи народних депутатів – членів ТСК Верховної Ради, створеної минулого тижня нібито для оцінки ефективності роботи місцевої влади столиці. Київ відкритий до продуктивної та ґрунтовної співпраці. Не до маніпуляцій, політичних заяв, гучних ефірів про те, що «все пропало», а саме для спільної ефективної роботи. Важливо провести чесний діалог, зокрема про те, чому у столиці забирають найбільше податків, та коли парламент нарешті ухвалить довгоочікуваний законопроєкт щодо збереження культурної спадщини», – наголосив Дмитро Білоцерковець.

Він додав, що за результатами роботи комісії будуть напрацьовані пропозиції щодо покращення взаємодії органів місцевого самоврядування Києва з органами державної влади.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]