Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «У Києві почалося будівництво пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз» (+фото, відео)

11 грудня 2018 року, 18:56

На Володимирській гірці розпочато будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту. Новий міст, що з’єднає парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів, планують звести та відкрити наприкінці весни наступного року. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Розпочали будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту, який з’єднає парк «Хрещатий» та Володимирську гірку. Сьогодні на об’єкті працює бурова установка і розпочинається влаштування першої палі», – розповів заступник голови КМДА.

«Терміни будівництва підтверджуються: до Дня Києва плануємо презентувати киянам та гостям столиці новий пішохідно-велосипедний міст. Проект амбітний, є знаковим для столиці та стане справжньою візитівкою нашої столиці. Тож ми і надалі будемо інформувати киян про хід робіт», – додав Олександр Спасибко.

Довідково.

Міст з’єднає два туристичних маршрути – парк «Володимирська гірка» і парк «Хрещатий» та слугуватиме виключно для пішоходів і велосипедистів.

Він буде довжиною приблизно 210 метрів, ширина буде змінною – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблять із бетону, заліза та скла. Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження.

На мосту будуть влаштовані оглядові майданчики, звідки відкриватимуться вид на Дніпро, панорами лівобережжя та історичного Подолу. Цей міст зробить Київ ще більш привабливим для туристів. Місто планує втілити проект великого туристичного маршруту, який розпочинатиметься від Пейзажної алеї і завершуватиметься біля Києво-Печерської Лаври.

Інспекція будівництва мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]