Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Суд зобов’язав знести самочинно збудовані поверхи так званого «будинка-монстра» на Подолі

27 листопада 2019 року, 15:10

Господарський суд міста Києва зобов’язав відповідача – ТОВ «Пателі лізинг», за власний рахунок знести самочинно збудовану надбудову будівлі житлово-офісного комплексу на вул. Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі. Про це йдеться у повідомленні Господарського суду міста Києва.

Відповідний позов був поданий у 2014 році Київською міською радою як уповноваженою особою на розпорядження земельною ділянкою територіальної громади міста Києва, на якій ведеться незаконне будівництво.

«27 листопада 2019 року Господарським судом міста Києва ухвалено рішення у справі № 910/27779/14 за вказаним позовом, яким зобов’язано відповідача за власний рахунок знести самочинно збудовану надбудову, що збудована вище восьмого надземного поверху будівлі житлово-офісного комплексу на вул. Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі м. Києва», – повідомили у Господарському суді міста Києва.

Задовольняючи позовні вимоги, суд виходив із того, що ТОВ «Пателі лізинг» здійснює самочинне будівництво, оскільки надбудова у житлово-офісному комплексі на земельній ділянці у м. Києві на вул. Нижній Вал, 27-29, будується без отримання вихідних даних та відповідних дозволів на будівельні роботи, а також із суттєвим порушенням державних будівельних норм (ДБН), інших державних стандартів із питань будівництва та всупереч позитивним комплексним висновкам державної експертизи ДП «Укрдержбудекспертиза».

«Варто звернути увагу, що це один із небагатьох прецедентів, коли за судовим рішенням буде здійснюватися демонтаж самобуду. Відтепер чекаємо апеляційного розгляду та виконання судового рішення», – зазначив радник Київського міського голови Володимир Бондаренко.

Він додав, що місто підтверджує готовність до забезпечення процесу демонтажу.

Нагадаємо, радник Київського міського голови Максим Бахматов раніше наголошував на тому, що надбудовані поверхи так званого «будинку-монстру» на Подолі (вул. Нижній Вал, 27-29) загрожують не просто архітектурному ансамблю Подолу, а, в першу чергу, безпеці потенційних мешканців будівлі.

Радник Київського міського голови, член Комісії з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва Володимир Бондаренко, у свою чергу, наголошував, що на верхніх надбудованих поверхах будинку не передбачено розташування квартир.

Справа «будинку-монстру» на Подолі розглядається з грудня 2014 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]