Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Освітян, які з часу повномасштабного вторгнення вступили до лав Сил оборони, стали волонтерами, нагородили нагрудним знаком «За сприяння обороні Києва»

11 січня 2024 року, 14:00

У Київській міській раді понад 20 працівників закладів освіти, які з часу повномасштабного вторгнення вступили до лав Сил оборони, стали волонтерами нагородили нагрудним знаком «За сприяння обороні Києва». За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка відзнаки вручив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Серед нагороджених: Олександр Юрко – директор школи І-ІІІ ступенів №259 Деснянського району міста Києва, який був організатором та керівником гуманітарного центру допомоги мешканцям Деснянського району, основним напрямом діяльності якого стала адресна доставка продуктових наборів, засобів гігієни захисникам, бійцям територіальної оборони, допомога соціально незахищеним групам населення та вимушеним переселенцям. Андрій Андрієвський – вчитель Захисту України еколого-природничого ліцею №116 міста Києва, який з перших днів війни обладнав укриття закладу освіти спальними місцями для перебування мешканців району, організував гаряче харчування. Він разом із сином ремонтував автомобілі та військову техніку, виготовляв печі для підігріву їжі та обігріву, допомагав постачати гуманітарну допомогу в гарячі точки на Сході України. Лариса Андріяка – музична керівниця Спеціалізованої школи-дитячого садку І ступеня «Золотий ключик» із поглибленим вивченням іноземної мови з 1-ого класу, яка з перших днів повномасштабного вторгнення росії  плела маскувальні сітки, шила маскувальні костюми «кікімори», готувала їжу для військових, які знаходилися на передовій та для поранених у військові шпиталі, була безпосереднім виконавцем пошиття 1000 бронежилетів-плитоносок. Алексан Мхитарян – старший тренер дитячо-юнацької спортивної школи «Дарниця», який активно допомагав обороні Києва, будуючи протитанкові рови та загорожі, сортував гуманітарні грузи на складі, займався доставкою продовольчих товарів, гуманітарної допомоги для цивільних та військових Києва, брав активну участь у евакуації постраждалих після підриву Каховської ГЕС.

«Україна сьогодні бореться за своє майбутнє та платить найвищу ціну за порятунок української нації. Нації, яка йде своєю дорогою, демонструючи світові силу й міць. Майже два роки триває героїчне протистояння українського народу рашистській навалі. У час війни країні важлива робота кожного задля наближення нашої спільної перемоги. І військових, і волонтерів, і усіх, хто у тилу. Дякую вам за небайдужість, самовідданість та готовність стати на захисті нашого міста. Сьогодні дякую київським освітянам за мужність, патріотизм та щоденну роботу, як на початку повномасштабного вторгнення, так і зараз», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що навіть в умовах війни київські заклади освіти продовжують свою роботу, а діти отримують необхідні знання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]