Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Подати запит на публічну інформацію до міської влади можна буде через новий онлайн-сервіс сайту КМДА

29 грудня 2018 року, 12:39

Незабаром на офіційному порталі Києва (https://kyivcity.gov.ua/) з’явиться новий онлайн-сервіс – форма для подачі запитів на доступ до публічної інформації. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Над спрощенням доступу до публічної інформації, розпорядником якої є КМДА та її структурні підрозділи, ми працюємо постійно. І зараз для цього розроблений сервіс подачі онлайн-запитів на публічну інформацію на нашому офіційному веб-порталі. Так, з нового року форма для подачі запиту запрацює у розділі «Публічна інформація». Це буде дуже зручно, як на мене, зручніше, ніж відправлення запиту на електронну пошту», – розповів Дмитро Загуменний.

Він додав, що наразі до Управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА близько 60% запитів надходить електронною поштою і щороку цей відсоток збільшується. Саме тому в міській адміністрації вирішили зробити ще один онлайновий спосіб запитати публічну інформацію.

Окрім онлайн-форми для запитів на публічну інформацію, також на веб-порталі з’явиться схожий сервіс для журналістів. Поставити запитання представникам міської влади, отримати коментар, інтерв’ю або дозвіл на зйомку на міських об’єктах можна буде, заповнивши відповідну онлайн-форму у рубриці «Для ЗМІ».

«Столична влада відкрита і завжди готова до комунікації з мешканцями міста. Впевнений, що чим більше у нас буде сучасних можливостей для діалогу з громадою, тим якісніші управлінські рішення ми зможемо приймати», – зауважив керівник апарату КМДА та додав, що нові сервіси планується запустити вже з нового року.

Нагадаємо, що наразі для подання запиту на інформацію, розпорядником якої є КМДА, необхідно скласти текст запиту в довільній формі або скористатись шаблоном форми та надіслати одним із шляхів, зазначених нижче:

  • електронною поштою [email protected]
  • поштою на адресу вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ

(на конверті вказати: «Запит на інформацію»)

  • факсом за номером (044) 202-71-18

Також запит можна подати усно – телефоном за номерами: (044) 202-76-00, (044) 202-76-42.

Запит на інформацію має містити:

  1. Ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є.
  2. Загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо.
  3. Підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]