Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 500 Захисників і Захисниць отримали послуги із соціальної та психологічної реабілітації у період лікування в медзакладі

25 грудня 2023 року, 13:40

У межах пілотного проєкту понад 500 Захисників і Захисниць отримали послуги із соціальної та психологічної реабілітації у період лікування в одному з медичних закладів Києва. Про це повідомила заступниця голови КМДА на своїй сторінці у Facebook.

«Медична реабілітація після повернення із фронту є важливою частиною процесу відновлення. Але її недостатньо, щоб повністю відновитися після пережитого досвіду. Ми запустили пілотний проєкт, де реабілітологи працюють із пацієнтами у перервах між медичними процедурами, щоб процес відновлення був комплексним. Фахівці адаптують заняття під актуальні потреби та запити військовослужбовців. Застосовуючи різні методи, їм вдалося суттєво покращити психоемоційний стан Захисників і Захисниць, які перебували на лікуванні в одному з медичних закладів столиці», – наголосила Марина Хонда.

За її словами, фахівці Київського міського центру соціальної, психологічної, професійної та трудової реабілітації «Аскольд» у своїй роботі використовують дієві артерапевтичні методи:

  • string-art (мистецтво створення об’ємних картин і панно за допомогою цвяхів і ниток);
  • анімалотерапію;
  • глинотерапію;
  • ігротерапію;
  • ізотерапію;
  • нейрогімнастику;
  • буктерапію;
  • кулінарну терапію та інші.

«За нашими спостереженнями та анонімному анкетуванню комбінація таких методів і способів відновлення допомагає нашим Захисникам та Захисницям зменшити напругу, знайти хобі, розвивати дрібну моторику, координацію рухів, покращувати увагу та морально розвантажитися», – додала заступниця голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]