Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Природний об’єкт «Гай хижих птахів» оголошено зоологічною пам’яткою природи місцевого значення

25 травня 2023 року, 14:27

У Голосіївському районі зоологічною пам’яткою природи місцевого значення оголошено природний об’єкт «Гай хижих птахів». Орієнтована площа пам’ятки складає 105,1 га. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради.

За словами депутатки Київради Ксенії Семенової, необхідно захистити від знищення зелену зону, яка розташована на схилах величезного пагорба.

«На території проєктованої пам’ятки природи місцевого значення ростуть дерева граба та дуба. Завдяки відсутності рубок, тут зберігся величезний за площею старий гай, який став притулком багатьом хижим птахам, які знаходяться під охороною Бернської конвенції. Також тут проживають птахи, які занесені до Червоної книги України – шуліка чорний, канюк звичайний, яструб великий, підсоколик великий та багато видів кажанів і сов. Крім цього на території мешкають білки, кабани, зайці, лиси, козулі та їжаки», – зазначила Ксенія Семенова.

Депутатка додала, що дану ініціативу було погоджено з ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», а також з Управлінням екології та природних ресурсів КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]