Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Природний об’єкт «Заплава орхідей» оголошено ботанічною пам’яткою природи місцевого значення

25 травня 2023 року, 14:33

У Києві природний об’єкт «Заплава орхідей» оголошено ботанічною пам’яткою природи місцевого значення. Орієнтована площа пам’ятки складає 24,9 га. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київради.

За словами депутатки Київської міської ради Ксенії Семенової, територія ботанічної пам’ятки природи місцевого значення включає природну заплаву струмка Віта, довжиною близько два кілометри.

«На території пам’ятки природи розташований ліс, який є важливим елементом підтримання гідрологічного режиму навколишніх природних комплексів, місцем проживання рідкісних видів рослин та тварин. На даній локації знайдено найбільшу популяцію рідкісної орхідеї – пальчатокорінника м’ясочервоного. Раніше популяція заходила також і до села Хотів Київської області, однак була знищена внаслідок забудови території. Крім цього, на локації мешкають 25 видів птахів, значна кількість яких є зникаючими та охороняються Бернською конвенцією», – зазначила Ксенія Семенова.

Вона додала, що в час, коли кількість водно-болотних угідь, придатних для відпочинку мігруючих водоплавних птахів, різко скорочується, суттєве значення має збереження існуючих територій, до числа яких даний об’єкт і належить.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]