Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці оптимізують та упорядкують процеси, які пов'язані з перейменуваннями міських об’єктів під час декомунізації та дерусифікації

13 липня 2023 року, 16:07

У столиці оптимізують та упорядкують процеси, які пов’язані з перейменуваннями міських об’єктів під час декомунізації та дерусифікації. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київради.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, наразі у столиці заплановано перейменувати ще близько 70 об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами.

«Загалом протягом 2014-2023 років у Києві було перейменовано 561 міський об’єкт. Із них, зокрема, 186 було перейменовано в рамках декомунізації та 313 – у рамках дерусифікації. Наразі необхідно оптимізувати та упорядкувати процеси, які пов’язані зі зміною найменувань об’єктів. Передбачено внесення змін до наявних реєстрів та баз даних, а також картографічних матеріалів. Крім цього, буде проведено інвентаризацію та за потреби заміну вуличних, будинкових та зупинкових вказівників», – наголосила Вікторія Муха.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]