Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протидія гендерно зумовленому насильству – один із головних пріоритетів міської влади – Марина Хонда

03 вересня 2020 року, 17:21

Протидію та запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству визначено одним із головних пріоритетів роботи для влади Києва. Про це під час Київського Форуму рівних прав та можливостей заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона зазначила, що з огляду на кількість населення та адміністративно-територіальний устрій, Київ має свої особливості в управлінні. Відповідно, система протидії та запобігання насильству має бути сформована з урахуванням цих умов.

«Протидія та запобігання гендерно зумовленому насильству є одним із наших пріоритетів. Але ж ми маємо розуміти, що Київ – це велике місто. Фактично, це 10% населення усієї України. При зареєстрованих 2,9 тут проживає 3,7 мільйона людей. Навіть просто зрозуміти, скільки реально може бути звернень стосовно насильства ніхто не може. З початку року, ми вже зафіксували 12 тисяч звернень стосовно насильства в родині. Але це ж не реальна кількість випадків – це тільки ті, які фіксуються. Крім того, ми маємо розуміти, що система управління Києвом набагато складніша, ніж будь-яким іншим містом України. Адже один район Києва за населенням майже, як обласний центр», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що коли місто почало активно впроваджувати систему протидії та запобігання насильству, зокрема, відкрили муніципальну «гарячу лінію» для жертв, то показники відверто лякали. 

«Крім насильства над жінками, ми почали фіксувати випадки насильства і над дітьми, і над чоловіками. Від них наші служби почали отримувати близько 15% дзвінків. Здебільшого, це люди з інвалідністю, виховання яких морально та фізично виснажує матерів, і вони починають зриватися на дітях. Взагалі, насильство – це глобальна проблема, і за рік чи два ми її повністю не вирішимо. Ми щороку проводимо акцію «16 днів проти насильства», але таким має бути кожен день», – підсумувала Марина Хонда.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]