Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протягом трьох місяців за допомогою електронного цифрового підпису кияни уклали 40 договорів на житлово-комунальні послуги та реструктуризацію заборгованості

23 травня 2024 року, 11:02

У районних сервісних центрах комунального концерну «Центр комунального сервісу» (ЦКС) кияни під час укладання договорів все частіше почали використовувати електронні сервіси, зокрема електронний цифровий підпис (ЕЦП). У такий спосіб із початку дії нового сервісу вже підписали 40 договорів про надання житлово-комунальних послуг та реструктуризацію заборгованості. Про це повідомила директорка структурного відокремленого підрозділу по роботі зі споживачами комунального концерну «Центр комунального сервісу» Юлія Романченко.

«На початку повномасштабного вторгнення багато киян виїхали в інші області України або за кордон. Тому ми й запровадили можливість зміни інформації про власника житла чи погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги дистанційно – з використанням ЕЦП. Серед переваг електронного підпису під час оформлення документів – це надання документів та укладання договорів без необхідності особистого відвідування сервісних центрів. Водночас у ЦКС фахівець підписує документ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). І, як показує статистика, сервіс має попит у киян», – зауважила Юлія Романченко.

Ознайомитися з переліком документів, що необхідні для укладення договору на послуги або договору реструктуризації заборгованості, можна на сайті ЦКС в рубриці «Часті питання»: https://cks.com.ua/faq. Дистанційно зв’язатися з фахівцями сервісних центрів можна через месенджер сторінки комунального концерну у Facebook, Skype, Telegram. Усі контакти розміщені за посиланням: https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/.

 

Довідково.

Електронний цифровий підпис за правовим статусом прирівняний до власноручного підпису або печатки. Це дані в електронній формі, отримані за результатами криптографічного перетворення, які додаються до інших даних або документів і забезпечують їхню цілісність та ідентифікацію автора.

За допомогою послуг ЕЦП можна підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах тощо. Документи, підписані за допомогою ЕЦП, мають таку саму юридичну силу, як і звичайні. Отримати послуги ЕЦП фізична або юридична особа може в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК), повний перелік яких – в Електронному реєстрі суб’єктів, які надають послуги, пов’язані з ЕЦП.

Нагадаємо, що 25 березня ЦКС запустив можливість підписувати документи за допомогою електронного підпису, навіть перебуваючи за межами України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]