Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рішення про часові обмеження торгівлі алкоголем є реакцією міста на збільшення рівня вуличної злочинності - Володимир Бондаренко

18 жовтня 2016 року, 9:25

12 жовтня набрало чинності рішення Київради про обмеження торгівлі спиртним з 23 години вечора до 10 години ранку.

«Хочу звернути увагу, що таке рішення є реакцією міста на збільшення рівня вуличної злочинності у середньому на 30% щорічно протягом 2014-2016 років. На жаль, протягом останніх років ми спостерігаємо і тенденцію росту кількості легких та середньої тяжкості правопорушень, скоєних під впливом алкоголю», – повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

Дієвість подібних заходів підтверджена статистичними даними з інших міст України, які впровадили часові обмеження у торгівлі спиртним ще з 2010 року.

КМДА звертається до суб’єктів господарювання із закликом проявити суспільну позицію та дотримуватися рішення Київради № 19/1023 від 22 вересня 2016 року.

Водночас слід зазначити, що порушення вимог стосовно реалізації алкогольних виробів тягне за собою для суб’єктів господарювання відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 6800 гривень та може призвести до позбавлення ліцензії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]