Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбулися підсумкові заняття першого поглибленого 5-денного курсу з підготовки громадян до національного спротиву (+фото)

11 серпня 2023 року, 17:10

Сьогодні на території навчального центру Департаменту муніципальної безпеки КМДА відбулися підсумкові заняття поглибленого п’ятиденного курсу з підготовки громадян до національного спротиву для першої групи слухачів. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

11 липня в столиці розпочалися одноденні заняття з підготовки всіх охочих до національного спротиву. Протягом місяця, майже щоденно вони проводяться у трьох районах міста.

Після проходження початкових навчань тим, хто прагнув опанувати більше навичок із загальновійськової підготовки, інструктори пропонували пройти поглиблений курс навчання за різними програмами. Їхня тривалість – від 5 до 14 днів. Охочих поглибити свої знання та здобути додатковий досвід виявилось багато, тому вже із 7 серпня розпочався другий етап навчань – поглиблені 5-денні курси.

Підготовка за цією програмою відбувається наступним чином: 4 дні – практичні та теоретичні заняття на міських локаціях, 5-ий день – на навчальному полігоні.

Комплексне підсумкове заняття на полігоні пройшло у формі змагань між навчальними групами, які долали власні маршрути в умовах, максимально наближених до бойових: із «розтяжками», ДРГ противника та іншими випробуваннями.

«Усім, хто закінчив курс, ми пропонуємо вступати до лав добровільних формувань територіальних громад, де є нагода продовжити навчання з загальновійськової підготовки», – зазначив заступник директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Михайло Щербіна.

Наприкінці занять курсанти отримали сертифікати про проходження 5-денних курсів із підготовки до національного спротиву та подяки від Департаменту.

Нині триває формування наступних груп для проходження відповідної підготовки.

Нагадаємо, охочі пройти одноденні навчання з підготовки до національного спротиву мають заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/w4v2aeTXFMw2MCL4A.

Шестигодинні навчання для цивільного населення проводять досвідчені інструктори за такими напрямами:

  • основи мінно-вибухової безпеки: правила поводження з вибухонебезпечними предметами;
  • стрілецька підготовка: як поводитися з вогнепальною зброєю;
  • захист від зброї масового ураження: дії в умовах радіаційного та хімічного забруднення.

Підсумкові заняття 5-денного курсу з підготовки громадян до національного спротиву

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]